مخاطرات محیطی به عنوان یکی از تهدیدات جوامع بشری و مانعی بر سر راه توسعه پایدار در سالهای اخیر اهمیتی زیادی پیدا کردهاند. بدون شک با توجه به افزایش جمعیت جهان، فشار بیش از حد به منابع طبیعی و محیط زیست و اقلیم در حال گذر مخاطرات محیطی در برنامهریزیهای کشورهای مختلف اولویتهای بالایی را به خود اختصاص میدهند.
بر اساس آمار در طی 30 سال گذشته بیش از 4 میلیون نفر در جهان بر اثر بلایای طبیعی جان باختهاند و بیش از 3 میلیارد نفر آسیب دیدهاند. خسارات مالی نیز رقم بیش از 250 میلیارد دلار را نشان میدهد. نکته با اهمیتتر آن است که فراوانی وقوع و شدت این مخاطرات رو به افزایش است. کشور ما بدلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود همواره در برابر این مخاطرات آسیبپذیر بوده و بخش زیادی از این مخاطرات در ایران احتمال وقوع دارند.
دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی با توجه به ضرورت نگاه علمی به این رویدادها و بخصوص موقعیت استان سیستان و بلوچستان تصمیم به راهاندازی مجله مخاطرات محیطی گرفت. با توجه به سابقه بیش از 40 سال آموزش دانش جغرافیا در دانشگاه سیستان و بلوچستان، دایر بودن مقاطع مختلف تحصیلی از کارشناسی تا دکتری و انجام ده ها طرح پژوهشی، پایان نامه و مقالات متعدد پشتوانه قوی برای انتشار این مجله بود. از سال 1390 با پذیرش دانشجو در مقطع ارشد مخاطرات محیطی عملاً دانشکده به عنوان اولین مجری برگزاری این دوره، رسالتی ویژه را جهت انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه پایش، پیش بینی، مدیریت و پیشگیری مخاطرات محیطی به عهده گرفت. با دعوت از اساتید برجسته برای مشارکت در هیأت تحریریه و فراخوان ارسال مقالات در سال 1391 اولین شماره این مجله به زیور طبع آراسته شد. بدیهی است ادامه فعالیت در این زمینه نیازمند مشارکت تمامی فرهیختگان، اندیشمندان، اساتید، کارشناسان و دانشجویان مرتبط با مطالعات مخاطرات محیطی در کشور میباشد. هدف ما ارتقاء سطح مجله به استاندارهای بین المللی است. امیدواریم با استقبال و همکاری شما متخصصان محترم در آیندهای نزدیک شاهد شکوفایی و درخشش نتایج پژوهشهای انتشار یافته در سطح بین المللی باشیم.
مجله مخاطرات محیط طبیعی با تلاش اعضای هیات تحریریه، مسئولین دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی و دانشگاه سیستان و بلوچستان از سوی کمیسیون نشریات وزارت علوم تحقیقات و فنآوری رتبه علمی- پژوهشی اخذ نمود. مجوز انتشار علمی پژوهشی دفتر نشریات طی نامه شماره 3/18/4216 مورخ 1395/1/17 صادر گردیده است. علاقمندان به ارسال مقاله می توانند، مقالات خود را از طریق در زمینه های مختلف مخاطرات محیط طبیعی به آدرس مجله ارسال نمایند.
لازم به یادآوری است نام مجله تا شماره 4 مجله مخاطرات محیطی بود که بنابر پیشنهاد کمیسیون نشریات کشور به مجله مخاطرات محیط طبیعی تغییر نام یافت.
تمامی فعالیتهای مرتبط با دریافت، ارزیابی، ویرایش و چاپ از طریق سامانه http://jneh.usb.ac.ir انجام میشود.